Een waterschade is er een waarvan je vaak de gevolgen niet goed van kan overzien. Soms ziet het er zelfs uit alsof de schade nog wel meevalt maar niets is minder waar. Hierdoor zijn mensen met een waterschade in huis vaak sneller gedupeerd. Zij gaan namelijk sneller akkoord met de bevinden van de expert van de verzekeraar want het “ziet er nog wel prima uit”.

Waterschade is meestal groter dan gedacht

Water dringt overal door, ook door elke kier en spleet. Vervolgens trekt het water in het materiaal zoals de houten vloer of het plafond. Daarbij wordt vaak enkel oppervlakkig de schade bekeken maar men vergeet bijvoorbeeld de ondervloer die veel schade heeft opgelopen of de schade aan de balken achter het plafond. De verzekerde denkt hier meestal niet aan en de expert van de verzekeraar kan hier dankbaar misbruik van maken. Dit gaat u op deze manier een hoop geld kosten.

Vraag een derde partij, uw eigen (contra) expert

Om misbruik van uw onwetendheid te vermijden, kunt u een contra expert inschakelen. De contra expert beoordeeld voor u grondig de schade en helpt u de juiste schadevergoeding te krijgen. Een contra expert werkt nooit voor een verzekeraar en is onafhankelijk. Het is niet in zijn of haar belang om de schade min mogelijk in kaart te brengen. U zult er dus altijd beter van worden. Wij bespreken contra expertise ook in ons ander blog.

Waterschade bij elektronische apparatuur

Bij waterschade van uw elektronische apparatuur zoals bijvoorbeeld uw telefoon, komt het wel eens voor dat uw telefoon erna nog gewoon blijft werken. Dit kan goed blijven gaan maar het kan ook voorkomen dat de schade later pas tevoorschijn komt. Water oxidatie op de printplaat van de telefoon kan er voor zorgen dat er geen goed contact meer kan worden gemaakt tussen verschillende componenten van de telefoon. De speaker kan bijvoorbeeld plotseling stoppen met werken of de telefoon kan dan zelfs na een paar weken helemaal kapot gaan. Wanneer u uw telefoon in het water heeft laten vallen, meld dit dan altijd bij uw verzekeraar.

Ga nooit simpel overweg met waterschade. Laat het grondig onderzoeken en zorg ervoor dat u er niet alleen voor staat door uw contra expert in te schakelen.